Artikelen

Sexoh!: Homoseksualiteit, het is maar hoe jij het bekijkt!

02/03/2010
door Erna Aviankoi


Jawel, met alle genoegen start ik wederom met de presentatie van SexOh! Het is nu bijkans twee jaar geleden dat de laatste editie werd gepubliceerd. Ik feliciteer daarom ook alle lezers die geduldig op dit moment hebben gewacht. De behoefte naar deze rubriek bleek groter dan gedacht.

Lezers en organisaties bleven hiernaar informeren. Wij hopen ook van harte dat de impact even groot is en dat de informatie daadwerkelijk leidt tot gedragsverandering. SexOh! heeft als doel om de taboe rondom seksualiteit te helpen verminderen. Tevens willen wij de lezer (daar gaat het uiteindelijk om) bewustmaken van zijn kwetsbaarheid voor seksueel overdraagbare aandoeningen waaronder hiv/aids, hepatitis, gonorroe etcetera. 

In deze rubriek is het thema ‘Homoseksualiteit’. Komen wij hier onderuit in Suriname? Neen, wereldwijd wordt de strijd van homoseksuelen steeds nadrukkelijker. Huwelijken tussen personen van hetzelfde geslacht worden, tegen alle zin in, doorgedrukt. Terwijl op wereldpodia hun rechten steeds meer worden teruggekoppeld naar de Internationale Declaratie Rechten van de Mens. Wat doen wij dan? Tijd dus om hierover openlijk te praten en de kwetsbaarheid van de groep aan de kaak te stellen. Maar het is nog altijd hoe jij het bekijkt. Begrip hoeft u niet te hebben, respect wel. Want dat deze seksuele geaardheid een feit is, is niet te stuiten. Onze motto: leef en laat leven.

Hebt u tips over wat wel of niet moet in een partnerrelatie, dan mag u die zienswijzen ook met ons delen. Laten wij het samen doen en groeien naar een seksueel gezonde Surinaamse samenleving.

 
Adres: Oude Charlesburgweg 63
Telefoon: +597- 411087
Postbus: 708, Paramaribo – Suriname
Email: info@surinamemenunited.com

Doneer vandaag!

Bankgegevens:
RBS: USD 2400001000309018
RBS: USD 2400001000379032

Stuur ons jouw bericht!

Naam*
Vul uw naam in.

Email*
Vul een geldig email adres in.

Uw Bericht*
Schrijf uw boodschap.

Verifieer dat u geen robot bent.