Wat is Homoseksualiteit?

Homoseksualiteit is afgeleid van het Griekse woord ‘homos’ (dat gelijk betekent) en het Latijnse woord ‘sexus’ (geslacht). Homoseksualiteit is een westerse benaming voor mensen met een seksuele voorkeur voor personen van hetzelfde geslacht. Een man die het liefst met een andere man vrijt, wordt homo of gay genoemd. Een vrouw die het liefst met een andere vrouw vrijt, is een lesbienne. Het woord ‘lesbisch’ verwijst naar het Griekse eiland Lesbos. Daar leefde eeuwen geleden de dichteres Sappho en zij beschreef haar liefde voor vrouwen.
Mensen die een seksuele voorkeur voor zowel mannen als vrouwen hebben, zijn biseksueel. En iemand die zich uitsluitend aangetrokken voelt tot mensen van het andere geslacht, heeft de naam van heteroseksueel gekregen.

Homoseksualiteit is een natuurlijke seksuele voorkeur. Het is geen keuze die iemand maakt. Sommige mensen denken dat homoseksualiteit niet natuurlijk is, omdat homoseksualiteit minder voorkomt dan heteroseksualiteit. Feit is dat homoseksuele gevoelens menselijk zijn. Wat iemand diep van binnen voelt, is niet te veranderen.

Relaties

Homo’s ontmoeten elkaar op verschillende manieren. Soms zijn er gay events & clubs en op internet kunt u contact leggen met homomannen in en buiten Suriname. 

Lesbische vrouwen en homoseksuele mannen kunnen ook verliefd worden op hetero’s (en omgekeerd). Je kunt niet aan iemands gezicht zien of hij/zij op mannen of vrouwen valt. Zeker wanneer u net weet dat je gay of lesbisch bent, kent u waarschijnlijk nog weinig andere homo’s of lesbiennes.

Monogamie (of trouw zijn aan één partner)

Betekent dat iemand één partner heeft. Ook dit woord komt uit het Grieks: “monos” betekent enkel, “gamos” betekent huwelijk. Mensen denken vaak dat homo’s niet monogaam zijn en dat een relatie tussen twee mannen nooit lang duurt. Dit is een vooroordeel, want homomannen hebben vaak langdurige stabiele relaties. Dat betekent niet dat ze altijd monogaam zijn. Net als sommige heteromannen hebben sommige homomannen naast hun relatie af en toe seks met iemand anders.

Coming out

Een man die vaak fantaseert over een man, verliefd wordt op een man, of wilt vrijen met een man is waarschijnlijk homoseksueel. Een vrouw die fantaseert over een vrouw, verliefd wordt op een vrouw, en wilt vrijen met een vrouw, is waarschijnlijk lesbisch.
Sommige jongens of meisjes weten al heel jong dat hun voorkeur uitgaat naar iemand van dezelfde sekse. Bij andere mensen kan het jaren duren voordat zij weten dat zij homoseksueel of lesbisch zijn.
Er zijn ook mensen die zich aangetrokken voelen tot mannen én vrouwen. Deze mensen noemen we biseksueel.

Het kan heel verwarrend zijn om homoseksuele gevoelens te hebben, omdat u ‘anders’ bent dan de meeste mensen. Het kan moeilijk zijn om de omgeving te vertellen over homoseksuele of lesbische gevoelens. Wie dat doet, ‘komt uit de kast’, of in het Engels: ‘is coming out of the closet’ - kortweg: coming out. Als u uw familie of vrienden vertelt over uw gevoelens, heet dat coming out. Meestal gaat dat in kleine stapjes.
Meestal schat u eerst de reactie in van de persoon aan wie u het wilt vertellen. Die reactie hoeft niet altijd positief te zijn. Maak daarom een plan van aanpak. Wat doet u als de persoon het niet accepteert? Wat doet u als u ter plekke wordt mishandeld? Denk goed aan de gevolgen voordat u uitkomt voor uw seksuele gevoelens.

Seks

Als er over seks wordt gesproken, gaat het meestal over heteroseks: hoe een man en een vrouw met elkaar vrijen. De vraag is dus eigenlijk, wat is er anders als twee mannen met elkaar vrijen? Mannen hebben nu eenmaal een ander lichaam dan vrouwen. Maar bijna alle seksuele handelingen kunnen twee mannen samen ook doen: (tong)zoenen, strelen, aftrekken, pijpen en neuken. Het enige verschil is dat als twee mannen willen neuken, zij dat anaal (in hun kontgaatje) doen. Voor sommige homoseksuele mannen is neuken heel belangrijk, voor anderen weer helemaal niet. De één vindt het vooral prettig om geneukt te worden, de ander om zelf actief te neuken. Die rollen kunnen ook omgedraaid worden. Kortom, er zijn verschillende manieren waarop homomannen invulling geven aan hun seksleven.

 
Adres: Oude Charlesburgweg 63
Telefoon: +597- 411087
Postbus: 708, Paramaribo – Suriname
Email: info@surinamemenunited.com

Doneer vandaag!

Bankgegevens:
RBS: USD 2400001000309018
RBS: USD 2400001000379032

Stuur ons jouw bericht!

Naam*
Vul uw naam in.

Email*
Vul een geldig email adres in.

Uw Bericht*
Schrijf uw boodschap.

Verifieer dat u geen robot bent.