ONZE DIENSTEN

Wat Bieden Wij?

 1. Voorlichting over het hebben van een gezonde levensstijl & seksueel leven

  Suriname Men United wil door middel van voorlichting werken aan de bewustwording van een gezonde levensstijl van mannen die seks hebben met mannen (MSM) en transgender personen (TG). Voorlichting over een gezonde leefstijl is gericht op gedragsverandering bij MSM en TG in Suriname. Je kunt de stichting altijd tijdens de bovengenoemde openingstijden bellen voor informatie!

 2. Gratis HIV testing & counseling

  Steeds meer Surinamers laten zich testen op HIV. Dat kan gratis en met begeleiding bij verschillende stichtingen, de Dermatologische Dienst, en alle poliklinieken van de RGD en Medische Zending.

  Weten of je HIV hebt of niet, dus je HIV status kennen, is erg belangrijk. Een HIV test is de enige manier om dit met zekerheid vast te stellen. Bij SMU is de dienst volledig gericht op de specifieke behoefte van MSM en TG. Wil je je laten testen op HIV bij de stichting maak een afspraak via het nummer 411087 of via deze agenda link.

  Het resultaat krijg je binnen 15 minuten. Confidentialiteit gegarandeerd.

 3. Condooms en Glijmiddel

  De stichting Suriname Men United promoot een gezonde leefstijl voor MSM en TG in Suriname, dus ook veilige seks. Daarom verstrekt de stichting regelmatig condooms en glijmiddel aan de bezoekers van gay events in Paramaribo. Het gaat om gay safe condooms en glijmiddel op waterbasis.

  U kunt condooms en glijmiddel afhalen bij de stichting Suriname Men United, van maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur – 16:00 uur, aan de Oude Charlesburgweg 63.

 4. Zorggids

  De zorg gids is beschikbaar voor MSM en transgender personen, in het bijzonder voor zij die HIV positief zijn. Bij de begeleiding is er een methodische aanpak, op basis van een gesprek maken de zorggidsen een schematisch overzicht van de hulpvraag. Zij begeleiden / motiveren HIV positieven om gezond te blijven, regulier naar de arts te gaan en ook om therapie trouw te zijn. Bij MSM en transgender personen die HIV negatief zijn, wordt informatie gegeven aan de cliënt over onderwerpen, die tijdens het eerste gesprek of gedurende de begeleiding naar voren komen.

 5. Veilige haven voor MSM en TG

  Bij SMU hebben wij een veilige ruimte waar u, als MSM of TG, terecht kunt om te ontspannen of om een gesprek te hebben met een van de zorggidsen. Bij onze veilige haven heb je de gelegenheid om als MSM of TG te relaxen en met je vrienden te praten. Je kunt informatie vragen of zelf opzoeken, er is Wi-Fi beschikbaar, ook de zorg gids kan je helpen om deze informatie te zoeken verder helpen.
 6. Psychosociale hulp (Counseling)

  MSM en TG ondervinden dagelijks nog steeds moeilijkheden en problemen bij het openlijk uitkomen voor hun seksuele gevoelens. De druk van ouders en soms religieuze ouders, werknemers, de school en vrienden, speelt daarbij een enorme rol. Deze zaken zorgen ervoor dat de drempel voor MSM en TG erg groot is om gebruik te maken van de beschikbare diensten zoals het bezoeken van vrijwillige counseling en test locaties(VCT). De psychosociale hulp is heel erg belangrijk. Een simpel gesprek kan heel verhelderend werken.

  Daarom is de stichting sinds januari 2009 begonnen met het bieden van psychosociale hulp aan de doelgroep. Na een aanmeldingsformulier te hebben ingevuld, wordt de cliënt door een van de counselors van de stichting verder geholpen. Confidentialiteit staat hoog tijdens deze service.

 7. Juridisch advies

  Er zijn dagelijks juridische kwesties waar MSM en TG bij betrokken zijn. Om te weten welke wegen te bewandelen en wat te verwachten, kan een adviesgesprek worden aangevraagd. In gevallen waar het gaat om discriminatie op basis van de seksuele geaardheid (maar ook de gender identiteit en expressie) kan er ook nog juridische bijstand worden gegeven. 

 
Adres: Oude Charlesburgweg 63
Telefoon: +597- 411087
Postbus: 708, Paramaribo – Suriname
Email: info@surinamemenunited.com

Doneer vandaag!

Bankgegevens:
RBS: USD 2400001000309018
RBS: USD 2400001000379032

Stuur ons jouw bericht!

Naam*
Vul uw naam in.

Email*
Vul een geldig email adres in.

Uw Bericht*
Schrijf uw boodschap.

Verifieer dat u geen robot bent.