Artikelen

Sexoh!: Acceptatie is de sleutel!

 

16/03/2010
door Erna Aviankoi

Daags na de publicatie van twee weken geleden werd ik opgebeld door Anita. Heel kort vertelde zij over haar enthousiasme om in Suriname te zijn en haar missie te volbrengen. Sexoh! kwam voor haar heel verrassend en ondersteunend uit. Anita is jong, lesbienne en van hindostaanse afkomst. Kort nadat zij haar seksuele geaardheid had kenbaar gemaakt, vertrok zij naar Nederland. Haar leefomgeving was niet bepaald stimulerend en begrijpend.

Na jaren ervaart zij een ander milieu, maar toch geen volle acceptatie van homoseksuelen in Suriname. Gisteren organiseerde zij een grote informatieavond, waarbij zij openlijk over haar gevoelens sprak.

Vooral onder hindostanen wil zij veel losmaken. Nog altijd is het heel moeilijk voor gays en vrouwen die seks hebben met vrouwen om over hun gevoelens te praten; nog minder om uit de kast te komen. De samenleving – en niet alleen in Suriname is het zo – verwacht een bepaald gedrag van de twee seksen. Heb je vrouwelijke lichamelijke kenmerken, dan hoor jij je als een vrouw te gedragen en omgekeerd geldt het ook voor de man. In de praktijk pakt het echter anders uit. Laten wij hiermee rekening houden. Acceptatie is de sleutel voor een veilige, gezonde en gelukkige seksuele leefstijl. O ja, hoor.

De reacties op de publicatie van 9 maart waren overweldigend. Een woord van dank aan u allen. Het is allemaal onvoorstelbaar welke bijdrage Sexoh! levert de persoonlijke situaties van mensen. In de vorige editie werd gekeken naar wat bedoeld wordt met homoseksualiteit en hoe homoseksuelen veilige seks kunnen hebben. Maar het thema was te 'groot' voor één editie. Vandaag staan er de advies van een ouder, de werkwijze van de Stichting Suriname Men United en de meningen van enkele lezers. Met deze uitgave wordt dit thema volledig afgesloten. Uw mening hieromtrent is echter nog altijd welkom. U kunt e-mailen of sms'en naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 08138904. U kunt uw ideeën voor een thema ook opsturen.-. 

Veel leesplezier en tot 30 maart,
Erna Aviankoi

 
Adres: Oude Charlesburgweg 63
Telefoon: +597- 411087
Postbus: 708, Paramaribo – Suriname
Email: info@surinamemenunited.com

Doneer vandaag!

Bankgegevens:
RBS: USD 2400001000309018
RBS: USD 2400001000379032

Stuur ons jouw bericht!

Naam*
Vul uw naam in.

Email*
Vul een geldig email adres in.

Uw Bericht*
Schrijf uw boodschap.

Verifieer dat u geen robot bent.