Artikelen

Sexoh!: Meningen over homoseksualiteit

16/03/2010
door Erna Aviankoi

Homoseksuelen hebben geen keus'
Martha: "Wij moeten de mensen accepteren zoals zij zijn, omdat homoseksualiteit geen keus is, maar een aangeboren eigenschap. Je ziet het al heel vroeg bij sommige kinderen. Jongens die zich als meisjes gedragen en omgekeerd. En als zij volwassen zijn geworden, zie je ook dat zij zich op die manier blijven gedragen. Uitgaande hiervan vind ik dat zij niet dubbel gestraft moeten worden, terwijl zij hieraan niets kunnen doen. Wie weet wilde een homo helemaal geen homo zijn. Wij moeten dus proberen om hun gevoelens te accepteren. Neen. Ik heb niets tegen homo's. Toevallig heb ik geen homovrienden, maar dat is niet bewust hoor. Ik kan het wel begrijpen, het is aangeboren. Anders is het wel met biseksuelen.

Dat is gewoon aanstellerij. Zoals ik nu hetero ben, stel dat ik het op een gegeven moment niet vies zou vinden om seks te hebben met een andere vrouw, dan is het een keuze die ik maak. Maar je moet niet voor beide gaan. Of je gaat voor mannen of voor vrouwen, maar niet allebei. In dat geval, moeten mannen gewoon niets van vrouwen hebben en vrouwen niets van mannen. Maar als je kan kiezen, moet je dat radicaal doen en niet van beide wallen willen eten."

'Homoseksualiteit is tegen Gods Woord'
Bryan: "Ik heb niets positief te zeggen. Om heel kort te zijn, ik keur homoseksualiteit helemaal af. Gezien mijn geloof, ik ben Jehovah Getuige, is homoseksualiteit helemaal verboden. Zelfs concubinaat is verboden, vooral als je carrière wil maken binnen de gemeente, dan moet je als man getrouwd zijn met een vrouw. Het staat heel duidelijk in de bijbel dat een man haar huis zal laten, een vrouw nemen, met haar trouwen en kinderen baren. Het leven is gesitueerd door God en als hij een gebod uitspreekt dan is het zo. Een van de belangrijke opdrachten van God is dat wij ons moeten vermenigvuldigen. Hoe kan een man die met een man gaat of omgekeerd een vrouw met een vrouw, kinderen baren? Homoseksualiteit is niet aangeboren. Ik kan het niet goedspreken. Vanuit het maatschappelijke wordt het goedgekeurd. Vooral als mensen daarvan geen last hebben. Maar vanuit de geestelijke voeding is het verkeerd. Gods woord zegt 'blijf waakzaam'. Wij moeten niet vergeten dat God praat van de smalle en de brede weg. De smalle weg is niets anders dan leven volgens de waarheid: Gods wetten, geen polygamie, geen alcohol en drugs enzovoorts. Met andere woorden, beperk jij jezelf." 

'Zolang zij zichzelf blijven, mogen zij in mijn buurt'

Leanda Zeldenrust: "Ik heb helemaal geen moeite met homo's. Alleen moeten zij in mijn buurt niet te vrouwelijk doen of te mannelijk. Je hebt velen die normaal doen en daar kan ik wel tegen. Je hebt lesbische vrouwen bij je niet eens kan merken dat zij homo's zijn. Maar er zijn weer anderen die mannelijk willen overkomen, die moeten absoluut uit mijn buurt blijven. Maar ik begrijp wel dat sommigen met die gevoelens worden geboren en dan moeten wij hun niet zomaar bekritiseren. Daarentegen heb je een groep die om het financiële homo worden. Ben je door geldzucht homo geworden, dan vind ik het maar niks en keur ik het af. Er zijn vele wegen die naar Rome leiden. Je kan bijvoorbeeld studeren om je doelen te bereiken."

'Homoseksualiteit is niet Bijbels' 
Lesley King: "Homoseksualiteit is niet Bijbels. In de bijbel staat letterlijk dat god Adam en Eva en geen Jozef en Abraham heeft bijeengebracht. Een man hoort niet bij een man. Het is een gruwel voor Gods aangezicht. Het is een vloek. Als de man een vrouw gevonden heeft, heeft hij iets goeds gevonden en omgekeerd. Zo hoort het, dat je als man met een vrouw trouwt." .-.

 
Adres: Oude Charlesburgweg 63
Telefoon: +597- 411087
Postbus: 708, Paramaribo – Suriname
Email: info@surinamemenunited.com

Doneer vandaag!

Bankgegevens:
RBS: USD 2400001000309018
RBS: USD 2400001000379032

Stuur ons jouw bericht!

Naam*
Vul uw naam in.

Email*
Vul een geldig email adres in.

Uw Bericht*
Schrijf uw boodschap.

Verifieer dat u geen robot bent.