Artikelen

Suriname Men United dichterbij samenleving

door Afra Accord

18/12/2009

Paramaribo - Met de lounge van www.surinamemeunited.com, bevredigt de stichting Suriname Men United het verlangen naar mogelijkheden om via het internet aan informatie te komen over allerhande msm-vraagstukken. Zeker mannen die niet openlijk uitkomen voor hun geaardheid (closeted cases) hebben behoefte via het internet gëinformeerd te worden. Dit blijkt uit een onderzoek 'MSM in Paramaribo, een onderzoek naar karakteristieken van mannen die seks hebben met mannen'. Hieruit blijkt dat er vraag is naar gezondheidsboodschappen. Het onderzoek is gedaan onder 100 MSM's.

www.surinamemeunited.com is vanmorgen gelaunched in het Marriot Hotel.
De grootte van de totale doelgroep is nog onbekend, omdat er geen cijfers zijn die aangeven hoeveel homomannen, en andere mannen die seks hebben met mannen er zijn. Vanwege het stigma en de discriminatie waarmee msm's geconfronteerd worden, willen zij vaak hun seksuele geaardheid niet met de samenleving delen en vermijden zij ook de reguliere homotenten. “Op de plekken als Mystique waar onze stichting wekelijks condooms, glijmiddelen en informatie over veilig vrijen verstrekt komen deze mannen dus niet”, zegt Kenneth van Emden voorzitter van de stichting. 
www.surinamemenunited.com maakt het mogelijk hun privacy te respecteren, maar toch te informeren over homoseksualiteit, hiv/aids en de verschillende activiteiten van de stichting op nationaal, regionaal en internationaal gebied.

De website is niet alleen voor msm's. Van Emden hoopt dat de website een verandering zal brengen in de manier waarop soms nog over homoseksuelen wordt gedacht. “Know me before you judge me”, zegt hij. Om dat doel te bereiken biedt de website de mogelijkheid aan bijvoorbeeld ouders die zich geen raad weten met de seksuele voorkeur van hun kind, hierover vragen te stellen aan deskundigen. “Hier krijgen zij binnen een dag antwoord op.” Een ieder kan zich via www.surinamemenunited.com laten informeren over deze onderwerpen. Zij die vragen hebben kunnen die op de website achterlaten op de vraagbaak. Ons deskundig team zal deze bestuderen en binnen 24 uur beantwoorden. De stichting hoopt dat de website ook zal helpen de transmissie van hiv/aids onder homomannen en andere mannen die seks hebben met mannen te reduceren. Dit wil zij doen door middel van het promoten van een gezonde leefstijl.-. 

 
Adres: Oude Charlesburgweg 63
Telefoon: +597- 411087
Postbus: 708, Paramaribo – Suriname
Email: info@surinamemenunited.com

Doneer vandaag!

Bankgegevens:
RBS: USD 2400001000309018
RBS: USD 2400001000379032

Stuur ons jouw bericht!

Naam*
Vul uw naam in.

Email*
Vul een geldig email adres in.

Uw Bericht*
Schrijf uw boodschap.

Verifieer dat u geen robot bent.