Artikelen

Buju Banton vast in Miami voor cocainehandel

Paramaribo - Dancehall-icoon Mark Myrie, beter bekend als Buju Banton, is donderdag in Miami, Florida gearresteerd op verdenking van cocainehandel. Dat heeft een woordvoerder van de Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst, DEA, gisteren aan de media gezegd. DEA-woordvoerder David Melenkevitz gaf aan, dat Buju Banton is aangehouden op verdenking van het willen verhandelen van minstens vijf kilo cocaïne.

Tot en met gisteren werd de dancehall-artiest vastgehouden in een cellenhuis in South-Florida, maar wordt hij binnenkort overgebracht naar Tampa. Details rond de omstandigheden van zijn aanhouding zijn niet vrijgegeven.Vorige week nog is bekendgemaakt dat Buju Banton's nieuwste cd, Rasta Go Soul, genomineerd is voor een Grammy Award. De controversiele zanger vertoeft al vanaf september in de VS om het album te promoten. In dat kader gaf hij een reeks van concerten, maar evenzoveel optredens werden afgelast vanwege protesten vanuit de Amerikaanse gay-gemeenschap. Buju Banton ligt al jaren overhoop met de Amerikaanse organisaties die opkomen voor de rechten van homo's en lesbiennes vanwege zijn gay-onvriendelijke teksten. 

Vooral de megahit van de jaren '90, Boom Bye Bye, waarin hij oproept homo's een kogel door het hoofd te jagen en in brand te steken, is de gay-organisaties een doorn in het oog. De spanningen tussen de reggaezanger en deze organisaties bleven hoog, omdat Buju Banton weigert zijn verontschuldigingen aan te bieden voor zijn anti-homogezindheid en respect voor homoseksuelen via zijn muziek en tijdens townhall-meetings te promoten. Ook heeft hij verzoeken om de royalty’s van het gewraake liedje Boom Bye Bye te doneren voor de promotie van homorechten, afgewezen.-.


Buju Banton

 
Adres: Oude Charlesburgweg 63
Telefoon: +597- 411087
Postbus: 708, Paramaribo – Suriname
Email: info@surinamemenunited.com

Doneer vandaag!

Bankgegevens:
RBS: USD 2400001000309018
RBS: USD 2400001000379032

Stuur ons jouw bericht!

Naam*
Vul uw naam in.

Email*
Vul een geldig email adres in.

Uw Bericht*
Schrijf uw boodschap.

Verifieer dat u geen robot bent.