Artikelen

Gays en msm's informatief aan hun trekken

door Erna Aviankoi

Paramaribo - De informatiestroom naar gays en msm's (mannen die seks hebben met mannen) wordt verhoogd. Een interactieve website met chatrooms, periodieken, support groups en thema-avonden zijn enkele middelen die ingezet zullen worden om homoseksuele mannen beter en breed te informeren over hun geaardheid.

Met ondersteuning van de Nederlandse stichting Schorer is een behoefteanalyse uitgevoerd. De follow-up hiervan zijn gerichte preventieprogramma's. Naast informatie is counseling één van de wensen van de doelgroep. Binnenkort wordt het SMU-team aangevuld met twee counselors voor confidentiële begeleiding en directe ondersteuning aan behoeftigen. Van Emden doelt ook op hen die willen weten hoe zij hun ouders op de juiste manier kunnen vertellen over hun geaardheid. Wat de website betreft zullen ook ouders, vrienden en werkgevers van gays en msm's aan hun trekken komen. Daarnaast moeten supportgroepen de doelgroep in staat stellen om ervaringen, gevoelens en ideeën met elkaar uit te wisselen en te kunnen ontspannen.

Ook het ontwikkelen van informatiefolders met onder meer gezondheidsboodschappen is op programma. Er wordt nog nagegaan wat de frequentie moet zijn. Maar het gewone werk gaat door, zegt de SMU-directeur. Dit jaar komen er besprekingen met showorganisatoren over de liederen van met name Jamaicaanse artiesten die naar Suriname worden gebracht. Hen zal gevraagd worden om de liederen die homohaat prediken uit hun repertoire te halen tijdens optredens in Suriname. Er komen ook besprekingen met vrouwenorganisaties over naar de vrouw toe denigrerende uitspraken in zangteksten. Om de projecten naar behoren te kunnen uitvoeren, heeft de SMU deze maand nog een capacity assessment. Er zal worden nagegaan hoe de organisatie draait, wat zij al in orde heeft en wat nog moet gebeuren om het functioneren te verbeteren.-. 

 
Adres: Oude Charlesburgweg 63
Telefoon: +597- 411087
Postbus: 708, Paramaribo – Suriname
Email: info@surinamemenunited.com

Doneer vandaag!

Bankgegevens:
RBS: USD 2400001000309018
RBS: USD 2400001000379032

Stuur ons jouw bericht!

Naam*
Vul uw naam in.

Email*
Vul een geldig email adres in.

Uw Bericht*
Schrijf uw boodschap.

Verifieer dat u geen robot bent.