Artikelen

Nieuwe gay-organisatie presenteert zich

Paramaribo - Suriname Men United, SMU, is de naam van de organisatie die de belangen wil behartigen van gays en andere mannen die seks hebben met elkaar.

De nieuwe stichting presenteerde zich vrijdagavond aan genodigden in het Kekemba Gay Resort aan de Mangolaan. SMU werkt aan een betere positie van mannen die een relatie met een man hebben. De stichting wil dit doel bereiken door de eigen identiteit van de doelgroep te versterken, maatschappelijke acceptatie te vergroten en sociaal-economische onafhankelijkheid te bevorderen.
De gasten kregen zaterdagavond informatie over de stichting, die in 2005 is opgericht. Het thema, ‘Een gezonde levensstijl: de vijand van hiv en aids’, stond centraal tijdens entertainment en voorlichting van de Stichting Mamio Namen Project. De avond is afgesloten met het branden van kaarsen die samen een lint vormden, het symbool waarmee over de hele wereld mensen laten zien dat zij solidair zijn met mensen die leven met hiv en aids en dat zij weten hoe verdere verspreiding van het virus kan worden voorkomen.
Bezoekers van Club 11 aan de Verlengde Gemenelandsweg kregen zaterdagavond voorlichting van SMU-medewerkers over de vormen van safe seks. Daarbij is de nadruk gelegd op het gebruik van een condoom. Hierover en over andere onderwerpen publiceert SMU in 2007 in brochures, posters en ander informatief materiaal. De stichting zal in de naaste toekomst onderzoek doen onder gays en mannen die seks hebben met elkaar, om meer inzicht te krijgen in de omvang, samenstelling en behoeften van de doelgroep.-. 

 
Adres: Oude Charlesburgweg 63
Telefoon: +597- 411087
Postbus: 708, Paramaribo – Suriname
Email: info@surinamemenunited.com

Doneer vandaag!

Bankgegevens:
RBS: USD 2400001000309018
RBS: USD 2400001000379032

Stuur ons jouw bericht!

Naam*
Vul uw naam in.

Email*
Vul een geldig email adres in.

Uw Bericht*
Schrijf uw boodschap.

Verifieer dat u geen robot bent.